Stichting RHP beheert twee keurmerken - RHP en RAG – met zes verschillende toepassingsgebieden
De RHP-certificering kent zes verschillende toepassingsgebieden, elk met eigen speerpunten, producten en gecertificeerde bedrijven:
Dit keurmerk voor substraten biedt meer zekerheid aan kwekers van bloemen, planten, groenten en fruit. Het RHP Horticulture-keurmerk waarborgt de kwaliteit van het substraat in de keten van winning tot verwerking bij de teler op het bedrijf. Kwekers vergroten hun zekerheid dat het substraat voldoet aan diverse kwaliteitseisen, zoals:
Het keurmerk RHP Mushrooms biedt champignonkwekers meer zekerheid dat zij een verantwoord en werkbaar substraat gebruiken. Bij de teelt van champignons vormt het substraat ‘dekaarde’ een zeer belangrijk onderdeel. De belangrijkste functie van dekaarde is namelijk het creëren en behouden van een waterbuffer. In deze waterbuffer ontwikkelt mycelium zich als basis voor de champignon. Onder het RHP Mushrooms-keurmerk kan de teler erop vertrouwen dat de samenstelling van de diverse grondstoffen zodanig gekozen is, dat deze voldoet aan de eisen die EUREP-GAP aan een substraat stelt.
Goede grond is belangrijk, want dat is de basis voor gezonde groei en sterke planten. Maar hoe beoordeelt een consument of de potgrond goed is? Het RHP-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk voor potgrond en vergroot voor consumenten de zekerheid van kwaliteit en veiligheid. De consument kan erop vertrouwen dat er door de gecertificeerde bedrijven alles aan is gedaan dat potgrond met het RHP-keurmerk:
RAG Landscaping is het keurmerk voor openbaar groen. Het RAG-keurmerk certificeert bodemproducten die bestemd zijn voor professionele telers, overheden, parkbeheerders, bouwers van infrastructuur en hoveniers. De eisen die het RAG Landscaping keurmerk stelt aan grond- en structuurverbeteraars gaan verder dan de RAW-richtlijnen. Hierdoor kunnen afnemers erop vertrouwen dat er door gecertificeerde bedrijven alles aan is gedaan om ervoor te zorgen dat alle geleverde producten:
Het keurmerk RAG Green Roof biedt meer zekerheid voor het gebruik van een kwalitatief goed daktuinsubstraat. De voeding in het daktuinsubstraat is in balans, waardoor de beplanting profiteert van de optimale basis voor een zo lang mogelijke levensduur. Het RAG Green Roof-keurmerk stelt duidelijke eisen aan het daktuinsubstraat. Hierdoor kan de afnemer erop vertrouwen dat er door de gecertificeerde bedrijven alles aan is gedaan om te zorgen dat alle geleverde daktuinsubstraten:
Het keurmerk RAG Aanvulgronden biedt meer zekerheid dat er sprake is van hoogwaardige aanvulgronden en bodemverbeterende materialen. Om slijtage van de bodem te voorkomen, worden aanvulgronden en/of bodemverbeteraars toegepast. Deze RAG-gecertificeerde producten herstellen de bodemstructuur en geven meer zekerheid aan afnemers op: